Guide – det skal du gøre, når din computer går i sort

Du kender det måske: du sidder midt i en vigtig arbejdsopgave, alt kører, og pludselig går din computer i sort! For mange er dette det værst tænkelige scenarie. Dette gælder især for dem, der har vigtige arbejdsopgaver på computeren. Oplever du også, at din computer pludselig går i stå midt i en vigtig arbejdsopgave? Så er du kommet til det rette sted. Herunder får du nemlig en guide til, hvad du skal gøre, når du computer i sort. Det er blandt andet vigtigt, at du starter fra bunden.

Tjek strømstikket

Noget af det første du skal gøre, når din computer går i sort, er at tjekke strømsystemet. Måske er den sorte skærm blot fordi, at din computer er gået død for strøm, og derfor bare skal tilkobles et strømstik. Har du allerede indsat strømstikket i din computer, uden der sker noget, kan det desuden være en god ide at undersøge, hvor vidt selve stikket i væggen fungerer eller ej. Dette kan du forsøge selv, men du kan også tilkalde en specialist, der kan tjekke problemet for dig.

Lad computeren aflade

Virker ovenstående løsning ikke, og er din computer stadig gået helt i sort, kan du prøve at lade din computer aflade. Ja, du læste rigtigt! Nogle gange kan problemet løses ved blot at aflade computeren og give den ro i en periode. Når din computer skal aflade, skal du blot fjerne strømforsyningen og vente nogle timer. Når computeren endelig er 100 procent tømt for strøm, kan du endnu en gang forsøge at tilslutte strømforsyningen og starte computeren op igen. Her gælder det om at være tålmodighed. Forsøger du at tænde den sorte computer for hurtigt, kan du risikere, at problem ikke bliver løst! Det er vigtigt, at du lader computeren aflade fuldstændigt, før du forsøger at tænde den igen.

Lav en komplet reset

Havde du ikke held med at aflade din computer, og genstarte den manuelt, kan du forsøge at lave en komplet reset af din computer. Dette lyder måske en smule overvældende og besværligt, men dette er altså ikke tilfældet, hvis man har en smule almen viden om computere. Ønsker du at nulstille en helt almindelig computer, skal du fjerne batteriet i computeren, og herefter holde sluk/tænd knappen inde i cirka 20 sekunder. Herefter skal du atter indsætte batteriet i computeren igen og langsomt forsøge at starte din computer op endnu en gang.

Skal du nulstille en MacBook, er processen dog en smule længere og mere besværlig. Dette kan kræve professionel hjælp.

Kontakt en specialist

Har du prøvet alle tænkelige løsninger, men uden held, kan det være tid til at kontakte en specialist. En specialist indenfor it kan hjælpe dig med at puste liv i din tilsyneladende døde computer. Håbet er altså ikke nødvendigvis ude, bare fordi du ikke selv kan klare opgaven! Du kan blandt andet få hjælp til at fikse en computer, der er gået i sort hos Roskilde IT. Her får du alt den hjælp, du skal bruge til it.

Indlæg oprettet 63

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen